Dag zomer - hey herfst.

21 september.

Vandaag is de overgang van de zomer naar de herfst. De zomerbloeiers gaan in winterslaap en dienen zich pas volgend jaar terug aan. Hoewel, er is nog iets wat we moeten doen: enkele zomer bloeiers geven nog eventjes hun zaadjes af om volgend jaar opnieuw gezaaid te worden. 

Op het bloemenveld zijn de laatste bloemen van het seizoen aan hun laatste bloeironde begonnen. Ik zie de zinnia’s, leeuwenbekjes, cosmos, dahlia’s en rozen. Enkele al wat aan het doorhangen van de voorbije regenachtige dagen en voelbaar koude wind. De vruchten van de bessenstruik en tomatenplant stoppen met groeien ook al staan ze beschut of in de serre. En terwijl we kijken hoe de laatste zomerbloeiers hun beste kant nog even laten zien, komen enkele najaarsbloeiers piepen. De hoppe, bessen, mooie herfstkleuren bladeren en rozenbottels. Sedum, noten, peulen en wintergroen. 

De overgang naar koudere temperaturen zorgt er voor dat we denken aan gezelligheid en we brengen buiten mee naar binnen. De geur van wintergroen en kaneel, gedroogde appeltjes,.. De kransen aan de deur geven een warm welkom aan onze gasten en windlichten spelen met mooi licht op al dat moois. 

Het is nog net warm genoeg om zelf op zoek te gaan in de natuur naar enkele mooie toevoegingen en de kindjes vinden het ook geweldig om op zoek te gaan naar enkele lekkere okkernoten. En nadien, een warme chocomelk ;)

Ik denk alvast aan hoe de voorbije zomer was. Hoe het was op zowel de events die er waren als de eigen kweek die ik dan ook op het veld had staan. Ik denk aan welke bloeiers ik volgend jaar graag op het veld wil kweken voor mijn koppels en welk plan ik daar voor zal uitdokteren om alle activiteiten voor de huwelijk en de bloementuin te combineren. Het voorbije jaar had ik namelijk een plan: Het uitzetten van een bloemenveld waar ik zou plukken voor events en de bloemenronde. De realiteit leerde me dat ik teveel soorten had die op verschillende momenten bloeiden en enkele soorten hadden teveel ‘onderhoud’ nodig om winst te geven. Dus dat zal bijsturing nodig hebben :)

En naast dat alles denk ik ook aan de gezellige workshops die er aan komen dit najaar en maak ook al een sprong naar de winter met, hoe kan het ook anders, een super fijn kerst- en oudejaars aanbod. 

Hoe is het met jouw gevoel, zit je nog in de zomer of spring je ook al vol in de gezelligheid van de herfst (.. en winter)?

Vorige
Vorige

Symboliek bij rouwen en trouwen!