Ik schik geen ‘gewone’ bloemen op taart.

There. I Said it!

Het is zo schoon hé. Bloemen die een taart sieren. Ze fleuren je buffet op, vormen mee het verhaal van je feest, geven instant sfeer en staan kei - kei - mooi op foto!

Maar ik maak toch graag even een statement: Bloemen horen niet op de taart die je zal eten.
Het is te zeggen; leef u maar uit met eetbare bloemen die gekweekt werden voor gebruik op voeding, maar blijf alsjeblieft van de gekleurde, commerciële of giftige bloemen om jouw prachtig en smakelijk gebak te sieren!

Ik maak me met dit statement helemaal niet populair want wie houdt er nu niet van? Je ziet ze overal. Op facebook, op instagram, ook op de feestjes tegenwoordig wil iedereen graag bloemen op de taart. En het wordt ook gewoon gedaan & ik ben er zelf ook voor gevallen toen ik zelf trouwde! Er waren bij mijn taart rozen en bladmateriaal aangebracht op een mega lekkere taart. Nuja, ik ging er van uit dat de bakker wel rekening zou houden met al dan niet eetbare bloemen. En toch.. toch zie ik vaak bloemen op taarten die giftig zijn, die gedroogd en gekleurd (en dus voor het kleuren eerst gebleached!) werden. Prachtig maar niet ok. Sommige floristen geven advies om de stelen af te tapen met floristentape - gutta - of om de stelen in een rietje te steken, of de combinatie van de twee! Lijkt prima maar ik blijf er liever van weg.
Als florist kreeg ik al enkele keren de vraag van patissiers die er geen graten in zagen maar ik gaf hen steeds hetzelfde advies: “ ‘k zou het niet doen met gekleurde droogbloemen of verse - misschien bespoten of giftige - maar prachtige bloemen”. Ze gingen op zoek naar een andere florist.

Hoe moet het dan wel? En waar zeg ik wel volmondig ja op?

Ik vroeg me dat ook af en ging in het begin van mijn floristencarrière te rade bij enkele Amerikaanse floristen die om de haverklap prachtige taarten met bloemendecoratie tentoonstelden. Hun antwoord: geen zotte oplossing hoor. Neem een tweede taart. Maak een prachtige taart om ‘de show te stelen’ maar snijd achter de schermen van een andere heerlijke taart waar geen bloemen op kwamen.

Zo. Nu weet jij het ook, lieve lezer.
Spread the word!

Foto bovenaan de blog: https://www.brit.co/floral-cake/

Vorige
Vorige

Verliefd, verloofd, .. bijna getrouwd!

Volgende
Volgende

Symboliek bij rouwen en trouwen!