Verliefd, verloofd, .. bijna getrouwd!

In deze periode van het jaar verloven veel mensen zich. Zicht op een nieuw jaar, een bevestiging van de liefde voor elkaar & dan wil je het natuurlijk vieren! Intiem of net met àlle mensen die je kent maar steeds .. met bloemen <3

In dit artikel zet ik graag op een rijtje over welke zaken je best al even nadenkt wanneer je jullie favoriete bloemist benaderen.

  • Jullie datum!

    -> Waar op de tijdlijn in het plannen spreek je de florist dan aan?
    Een bloemist die het volledige event aankleedt spreek je liefst van al minimaal een halfjaar vooraf aan. Bij Floreer ontmoette ik de koppels tot nu toe het vaakst op het moment dat er een locatie vastgelegd werd en zich een beeld vormde van de dagplanning.

    Let op: Wil je absoluut zeker zijn van een bepaalde florist dan spreek je die graag een beetje vroeger dan dat aan, om zeker plaats te hebben in zijn/haar agenda en geen teleurstelling te hebben als hij/zij niet meer beschikbaar is. Maar.. Elke goede florist heeft enkele adresjes om naar door te verwijzen! Heb je niet zo veel nodig (vb. enkel een kroontje of boeket), dan kan je ook naar een bloemist die steeds bloemen in huis heeft en jou er gerust bij kan nemen. Dit doe je best een 3-tal maand vooraf.

  • Welke sfeer wil je op jullie huwelijksdag? Wil je dat het feest ‘royalty’ uitstraalt of ga je eerder voor een ‘laid back glamping’ ervaring? of hou je van modern romantisch of ga je voor een bepaald thema waar jullie (subtiel) rond willen werken?

  • Is er een kleurenpallet waar jullie van houden? Dit hoeft niet specifiek maar je kan bijvoorbeeld houden van zachte pasteltinten in het rode pallet of liever zachte veldbloemen in blauwe tinten,.. Deze kleuren passen vaak ook mooi met het tafellinnen, de kledij van het koppel of wordt bijvoorbeeld ook op de uitnodiging gebruikt en draagt bij tot de totale sfeer van het huwelijk.

  • Heb je al een idee van de dagindeling en welke dingen wil je zeker graag doen op jullie dag?

    -> vb. ga je de dag/week/maand voordien al naar het gemeentehuis, zijn er verschillende locaties waar je van en naar
    zal gaan, .. ? Tip: denk aan wat het voor jullie leuk of uniek maakt, er zijn al anderen genoeg!

    DIt aspect is vaak bij de kennismaking nog wat flou en dat is ook niet erg. Ook met een vage indeling weet de bloemist al in te schatten of hij/zij extra handen moet inschakelen om de dag van opbouw/afbouw vlekkeloos te laten verlopen en binnen de voorziene tijd klaar te zijn.

  • Welke andere huwelijksleveranciers zijn er die ook jullie sfeer uitdragen en waar je jou comfortabel bij voelt en welke heb je al geboekt of heb je op het oog (fotograaf, catering, meubilair, Make-Up Artist (MUA), kledij, DJ, .. )?

  • Werk je met een planner?

    -> Dit hoeft niet he, maar is wel echt een goed idee! Deze mensen hun diensten kosten wel wat maar ze hebben vaak formules om te bekijken wat bij jullie past + ont-zorgen jou in het plannen (iets met bomen en een bos ;)). Maar ook op de dag zelf leiden ze alles in goede banen met een strakke timing (je wil niet dat de bloemist nog op een stelling staat en de cateraar de tafel al wil beginnen dekken) en bovendien hebben ze vaak mooie connecties naar andere leveranciers, goeie smaak, én weten ze hoe je op andere zaken kan besparen.

  • Is er een budget waar jullie graag rond blijven voor het bloemwerk?
    -> Dit is in gesprekken vaak een vage vraag want ja, wat kosten huwelijksbloemen voor jullie ideeën? Wil je alvast een richtlijn dan kan je even de pakketten bekijken voor bloemwerk bij Floreer.

Weet je op dit moment niet waar je moet beginnen? De aller eerste stap is om samen met je ‘bride of groom to be’ te bedenken wat jullie willen doen en met wie je graag de liefde wil vieren. Daarna kan je kijken welke sfeer daar voor jullie bij past en hoe je de dag of dagen vorm geeft. Wil je naar het buitenland en petit comité en daarna in België een feest organiseren? Of kies je voor de hele ervaring van burgerlijk en kerkelijk trouwen met nadien een receptie, diner en avondfeest?

Alles kan en als ik alvast éen zekerheid mag meegeven: al jouw dromen kunnen aangekleed worden met bloemen om het écht van jullie te maken. En als alles dan nog eens vastgelegd wordt op foto of video kan je er voor altijd van genieten.

Nog ideeën nodig of zin om er aan te beginnen? Kijk dan even op Pinterest wat jullie aanspreekt! Maak je graag collages, dan kan ik jou ook aanraden om een moodboard te maken met Milanote! Deze website gebruik ik ook zelf in mijn zaak om alle events en huwelijken in detail vorm te geven.


Kan je hierboven op de lijst al heel wat beantwoorden dan ben je welkom om een kennismakingsgesprek en offerte aan te vragen bij mij, Eva van Floreer! Ik help je héel graag met het verwezenlijken van jullie té gekke bloemendromen! <3

Foto bij dit artikel: Kathleen & Arno, Fotograaf: https://www.instagram.com/gillian.passion4pics/?hl=nl

Vorige
Vorige

Hoe bloemwerk ecologisch kan zijn

Volgende
Volgende

Ik schik geen ‘gewone’ bloemen op taart.